Valkosipuli (Allium sativum): Valkosipuli kuuluu valkosipulituotteiden perheeseen, samoin kuin sipulit, ruohosipuli, purjo ja basilika. Valkosipulijauheella on hienompi rakenne kuin murskatulla valkosipulilla, mutta se on karkeampaa kuin jauhe. Jauhe on valkoisen kermaista ja sillä on voimakas, pistävä, hieman makea tuoksu. Valkosipulijauheella on polttava, terävä maku.
Ehkä yhtä vanha kuin pyramidit
Valkosipuli (Allium sativum) on sipulikasvi narsissikasvien perheestä ja kuuluu sipulin, purjon ja ruohosipulin sukuun. Vanhoimmat maininnat valkosipulin käytöstä ovat peräisin vuodelta 1500 eKr, Egyptistä.
Valkosipulin terveelliset ominaisuudet
Valkosipulilla on todistettu kolesterolia ja verenpainetta alentava vaikutus. Se toimii myös bakteereja tappavasti alliciinin ansiosta, jota valkosipulissa on. Valkosipulille on myös annettu muita vaikutuksia, mutta niistä puuttuu riittävä näyttö. Valkosipuli on rikas B6-vitamiinin, C-vitamiinin sekä mangaanin ja fosforin mineraalien lähde.
Valkosipulin käyttö
Valkosipuli on suosittu mauste Välimeren ja Keski-Euroopan maissa, ja sitä käytetään sekä tuoreena että jauhettuna (kuivattuna ja murskattuna). Valkosipuligranulaatti sopii erinomaisesti salaateihin. Voit myös lisätä sitä öljyyn pannussa, kun paistat lihaa, kalaa, riistaa tai lintua. Valkosipuli on mauste, jolla on d…
palmu sokeri
Sokerimehu uutetaan palmun kukista. Arenga-palmu on erittäin arvostettu sokerimehunsa korkean laadun vuoksi.
Käsittely
Palmut kasvatetaan osuuskunnassa, johon useat viljelijät kuuluvat. Palmut kasvavat alueella, joka on aiemmin palanut ja joka on nyt muutettu moderniksi kestäväksi sokerin uuttoprosessiksi uusien palmuistutusten avulla. Monimutkaisella menetelmällä paksu mehu käsitellään Arenga-sokeriksi. Tätä sokeria toimittaa Masarang-säätiö. Lisäksi maisemoidut istutukset tarjoavat uuden elinympäristön uhanalaisille lajeille. Palmu sokeri muistuttaa ruskeaa sokeria, mutta toisin kuin tavallinen pöytäsokeri ja ruskea sokeri, palmu sokeri sisältää paljon enemmän mineraaleja, kuten magnesiumia ja kaliumia. Palmu sokerin rakenne on samanlainen kuin pehmeän sokerin, joten se soveltuu erinomaisesti leivontaan. Palmu sokerilla on ominainen karamellimaku ja se on ihanteellinen ruoan ja juomien makeuttamiseen.